Bastion Hotel Amersfoort


Betrokken partijen

Opdrachtgever:

Bastion Hotelgroep B.V.

Architect:

Ector Hoogstad Architecten

Installatie adviseur:

Elektrotechnische installatie: Verheggen Elektrotechniek | Werkbouwtuigkundige installaties: Radiair Totaalinstallatie | Installateur Loodgieter: D&J Installatiebureau BV | Installateur Airconditioning: Kaptein BV

Hoofdaannemer:

Bouwbedrijf van Grunsven Erp B.V.

Projectdata

Start ontwerp - Oplevering:

2021 - 2022

Locatie:

Amersfoort

Beeldmateriaal:

Bas Gijselhart - BASEPHOTOGRAPHY | Bouwfoto's: Pieters

Het Bastion Hotel Amersfoort is het tweede Bastion Hotel in de provincie Utrecht en het 35e hotel binnen de keten. Eind 2021 werd gestart met de bouw op de nieuwe locatie. Het hotel krijgt 138 kamers verspreid over 7 verdiepingen. Het hotel komt te staan op bedrijventerrein de Wieken bij knooppunt Hoevelaken, waar de A28 en A1 elkaar kruisen. 

Het project is een co productie van Pieters Bouwkunde en Pieters Bouwtechniek. Pieters Bouwkunde is verantwoordelijk voor alle vergunningaanvragen en de technische uitwerking.

Bastion Hotels
Bastion Hotels focust zich sinds 1986 op de basisbehoeftes van haar gasten: een goed bed, warme douche en een lekkere maaltijd. Zo kan de keten haar kwaliteit waarborgen en prijzen scherp houden. Deze no-nonsense aanpak wordt niet alleen gewaardeerd door zakelijke gasten; ook vriendengroepen, stedentrippers, concertgangers en andere Leisure gasten kiezen steeds vaker voor Bastion Hotels.

De keten bestaat uit 34 hotels met meer dan 3.300 kamers. De laatste nieuwbouw was de locatie Arnhem in 2020.

Van Grunsen Bouwbedrijf maakte een mooie video van de bouw van het hotel in Amersfoort.