Voor het technisch uitwerken van uw ontwerp

Over Pieters

organisatie.jpg


Pieters’ profiel - wie wij zijn, op een rij:

Pieters Bouwkunde is een bouwadviesbureau dat het bouwkundig tekenwerk verzorgt van bouwprojecten die zijn ontworpen door architecten uit binnen- en buitenland. Deze werkzaamheden voeren wij uit in opdracht van architecten, ontwikkelaars, aannemers, overheid, woningcorporaties en particulieren. 

Tijdens de bouwkundige uitwerking zien we een belangrijke rol weggelegd voor de architect, in de vorm van het houden van esthetisch toezicht. We werken de projecten dan ook graag zoveel mogelijk samen met de architect uit.

Daarnaast leveren wij diverse diensten op het gebied van bouwkunde, projectmanagement, vastgoedmanagement, bouwregelgeving, contractmanagement en directievoering en toezicht

Pieters Bouwtechniek is sinds jaar en dag onze partner op de werkvloer. Waar Pieters Bouwtechniek de constructie van een gebouw verzorgt, vertaalt Pieters Bouwkunde het architectonisch ontwerp in technisch uitvoerbare bouwtekeningen. Deze combinatie van kennis zorgt voor optimaal begrip van deelprocessen. Uiteraard kunt u ook van onze afzonderlijke diensten gebruik maken. 

 
 
 

Over de holding

Pieters Bouwtechniek is opgericht in 1974 te Haarlem en heeft daarnaast vestigingen in Utrecht (1988), Delft (1993), Amsterdam (1995), Almere (1999) en Zwolle (2007).  

In 1987 werd Pieters Projectbureau toegevoegd aan de Bouwtechniek Holding. In 2016 kreeg Pieters Projectbureau een nieuwe naam, namelijk Pieters Bouwkunde.

De zes vestigingen hebben een structureel samenwerkingsverband met onderstaande bureaus, welke tevens onderdeel uitmaken van Bouwtechniek Holding:

De gezamenlijke kennis en ervaring staan voor elk project ten dienste van de opdrachtgever.

Bouwtechniek Holding

ir. H. Brakel ir. M. Leguijt

Vakgroep Bouwkunde

Vakgroep Constructies

Pieters Bouwkunde Amsterdam

ir. P. Rijpstra ing. S.A. Snoek ing. R. Visser

Pieters Bouwtechniek Amsterdam

ir. P. Rijpstra ing. S.A. Snoek

Pieters Bouwtechniek Haarlem

ing. J.J. Berkhout ing. P.G. Hooijschuur

Vakgroep Infra


ir. S. Janssen ir. J.H. Versteegen

Pieters Bouwtechniek Delft

ir. R. Doomen ir. J.H. Versteegen
 

Pieters Bouwtechniek Utrecht

ir. Y. van Diermen ir. F.B. Meijer ing. R. Schipper MBA

Pieters Bouwtechniek Zwolle

ing. R. Schipper MBA