BIM

BIM-2.jpg

BIM is een afkorting voor Bouw Informatie Model. BIM staat óók voor een methode, een proces en een hulpmiddel om op een efficiënte wijze (met diverse partijen) samen te werken. Pieters is betrokken bij projecten waar de architect, installatieadviseur en bouwkundig adviseur in één model werken.

Werken met BIM

Door de verschillende door ons gebruikte softwareprogramma’s (Autocad, Tekla en Revit) zijn wij in staat om met de overige bouwteampartners geïntegreerde gebouwmodellen te leveren. Dit levert ons in een vroeg stadium steeds meer informatie op over eigenschappen als materialen, hoeveelheden, gewichten, kosten en planning.
 

BIM - alle informatie in 1 model

BIM maakt het eenvoudig informatie te delen. Informatie die voor de betrokkenen in het bouwproces relevant is. Het BIM model wordt gebruikt om tekeningen uit te genereren. Pieters maakt al jarenlang gebruik van deze techniek, bijvoorbeeld bij het uitwerken van het Datacentrum EQ AM3 en de Radartoren.

3D modelleren 

3D modelleren is je tekeningen van de tekentafel tot leven brengen, maar dan virtueel. Berekeningen blijven niet slechts bij sommen, maar 3D modelleren zorgt ook voor ‘beeld’. Tijdens presentaties kunnen de opdrachtgever en projectpartners al virtueel door het gebouw lopen, lang voordat de eerste steen is gelegd.

Het grote voordeel van deze techniek is dat plattegronden, doorsneden en details altijd op elkaar afgestemd zijn. Dit brengt de detailleringfase van het bouwen eerder in kaart en zorgt voor vermindering van bouwfouten.
 

BIM coördinatie

Pieters neemt graag de coördinatie van het BIM proces op zich. Pieters' BIM coördinatoren hebben hierin ervaring opgedaan tijdens het werken aan verschillende, grote en kleine, projecten.