Over Pieters

Organisatie2.jpg

Pieters’ profiel - wie wij zijn, op een rij:

Pieters Bouwkunde is een bouwadviesbureau dat de bouwkundige uitwerking verzorgt van bouwprojecten die zijn ontworpen door architecten uit binnen- en buitenland. Deze werkzaamheden voeren wij uit in opdracht van architecten, ontwikkelaars, aannemers, overheid, woningcorporaties en particulieren. 

Tijdens dit proces zien we een belangrijke rol weggelegd voor de architect, in de vorm van het houden van esthetisch toezicht. We werken de projecten dan ook graag zoveel mogelijk samen met de architect uit.

Daarnaast leveren wij diverse diensten op het gebied van bouwkunde, projectmanagement, vastgoedmanagement, bouwregelgeving, contractmanagement en directievoering en toezicht

Pieters Bouwtechniek is sinds jaar en dag onze partner op de werkvloer. Waar Pieters Bouwtechniek de constructie van een gebouw verzorgt, vertaalt Pieters Bouwkunde het architectonisch ontwerp in technisch uitvoerbare bouwtekeningen.

Binnen  Pieters hebben we een vakgroep opgericht die gespecialiseerd is in BIM: Pieters BIM advies. Met BIM stroomlijnen we zowel de ontwerpprocessen van bouwprojecten als de digitale flow van organisaties.

Deze combinatie van kennis zorgt voor optimaal begrip van deelprocessen. Uiteraard kunt u ook van onze afzonderlijke diensten gebruik maken. 

Directie

Pieters Bouwtechniek is opgericht in 1974 te Haarlem en heeft daarnaast vestigingen in Utrecht (1988), Delft (1993), Amsterdam (1995) en Zwolle (2007).  

In 1987 werd Pieters Projectbureau toegevoegd aan de Bouwtechniek Holding. In 2016 kreeg Pieters Projectbureau een nieuwe naam, namelijk Pieters Bouwkunde.

De vijf vestigingen hebben een structureel samenwerkingsverband met onderstaande bureaus, welke tevens onderdeel uitmaken van Bouwtechniek Holding:

De gezamenlijke kennis en ervaring staan voor elk project ten dienste van de opdrachtgever.

Bouwtechniek Holding

Directie

ir. J.H. Versteegen
ir. P. Rijpstra

Adviseurs

ir. H. Brakel
ir. M. Leguijt

Vakgroep Constructies

Vakgroep Bouwkunde

Vakgroep BIM

Vakgroep Infra

Pieters Bouwtechniek Amsterdam

ir. P. Rijpstra
ing. S.A. Snoek

Pieters Bouwtechniek Haarlem

ing. J.J. Berkhout
ing. P.G. Hooijschuur
ir. F.B. Meijer

Pieters BouwkundeAmsterdam

Directie
ir. P. Rijpstra
ing. S.A. Snoek
ing. J.M. de Boer
ing. K. Lubbers

Pieters BIM adviesHaarlem

ing. M.J. Lubbers
M. Barendregt
 

ir. S. Janssen
ir. J.H. Versteegen

Pieters Bouwtechniek Delft

ir. R. Doomen
ir. J.H. Versteegen

Pieters Bouwtechniek Utrecht

ir. Y. van Diermen
ing. R. Schipper MBA

   

Pieters Bouwtechniek Zwolle

ir. P. Rijpstra
ing. S.A. Snoek