LVNL Annex


Betrokken partijen

Constructie adviseur:

Advies- en Ingenieursbureau Van de Laar B.V. en IMd Raadgevend ingenieurs

Opdrachtgever:

Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL)

Architect:

Ector Hoogstad Architecten

Bouwkundig adviseur:

Pieters Bouwkunde

Installatie adviseur:

Deerns Nederland B.V

Bouwfysica:

Deerns Nederland B.V

Hoofdaannemer:

Bouwcombinatie Sprangers-Kuijpers

Projectdata

Start ontwerp - Oplevering:

2017 - 2019

Locatie:

Schiphol

Beeldmateriaal:

1e 5 beelden: IMd Raadgevende Ingenieurs | Overig beeld: Pieters Bouwkunde

Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) zorgt voor veilige verkeersstromen in de lucht en heeft daarmee een grote verantwoordelijkheid. Om deze veiligheid te kunnen blijven garanderen wordt er op Schiphol Oost een nieuw trainings- en opleidingscentrum (Annex) gebouwd. De bouwcombinatie Sprangers-Kuijpers is verantwoordelijk voor de uitvoering. 

Het gebouw, de Annex, komt tegenover het LVNL hoofdkantoor op Schiphol-Oost. Via een loopbrug van 52 meter worden de gebouwen met elkaar verbonden. De loopbrug is niet zomaar een doorgang, maar wordt ook een verblijfsruimte met overlegplekken. De loopbrug is door Octatube en Advies- en Ingenieursbureau Van de Laar B.V. geëngineerd.

In de Annex zal het opleidingscentrum worden gehuisvest, evenals simulatoren en een nieuwe operationele (back-up) zaal, allen georganiseerd rondom een hoog atrium.

Om de bedrijfszekerheid 24/7 te kunnen garanderen worden alle installaties in dit project redundant uitgevoerd. Naast de complexe techniek wordt er veel aandacht besteed aan het creëren van de meest optimale werk- en trainomgeving voor de (aspirant) luchtverkeersleiders. De integrale afstemming tussen de bouwcomponenten wordt volledig uitgewerkt in BIM (Bouw Informatie Model). Pieters Bouwkunde is verantwoordelijk voor de bouwkundige uitwerking.

Het project wordt in september 2019 opgeleverd waarna gestart wordt met het inhuizen van de School of Air Control en de opbouw van iCas, het nieuwe Europese luchtverkeersleidingssysteem.