Bastion hotel Eindhoven-Waalre


Betrokken partijen

Constructie adviseur:

Pieters Bouwtechniek

Opdrachtgever:

Bastion Hotel Groep

Architect:

Lambert Architecten

Bouwkundig adviseur:

Pieters Bouwkunde

Projectdata

Start ontwerp - Oplevering:

2015 - 2017

Omvang:

6500 m2 BVO

Locatie:

Waalre

Beeldmateriaal:

Pieters Bouwkunde

Het dertien verdiepingen tellende hotel is onderdeel van de Bastion hotelketen en telt 169 kamers verdeeld over dertien verdiepingen. Op de begane grond bevinden zich algemene voorzieningen, zoals de lobby, het restaurant en een gym. In de hoogbouw daarboven bevinden zich de hotelkamers.

Bijzonder aan het ontwerp is de bekroning van het gebouw; een twee meter uitkragende betonnen rand, die refereert aan de architectuur van de omgeving. In het ontwerp is extra aandacht besteed aan duurzaamheid en energiezuinigheid. Zo wordt het dak gebruikt voor de opwekking van energie, zijn diverse energiebeperkende maatregelen getroffen en zijn de hotelkamers voorzien van een energiezuinig koel- en verwarmingssysteem. Op het terrein en aan de gevel van het gebouw worden diverse maatregelen genomen om de bestaande flora- en faunastand te behouden en verbeteren.

Door het toepassen van een geprefabriceerd skelet van beton en een uitgekiende bouwlogistiek was het mogelijk om het hotel extreem snel te bouwen. De termijn tussen eerste paal en eerst hotelgast bedroeg negen maanden. 

Pieters is vanaf het definitief ontwerp verantwoordelijk voor de bouwkundige en constructieve engineering tot en met het uitvoeringsontwerp. Pieters verzorgt ook het projectmanagement en directievoering.