Sanquin


Betrokken partijen

Opdrachtgever:

Stichting Sanquin Bloedvoorziening Amsterdam

Architect:

Kuiper Compagnons

Bouwkundig adviseur:

Pieters Bouwkunde

Installatie adviseur:

Hiensch Engineering B.V.

Bouwmanagement:

St. Sanquin

Bouwfysica:

Nieman Raadgevend Ingenieurs

Hoofdaannemer:

Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen B.V.

Projectdata

Start ontwerp - Oplevering:

2013 - 2017

Omvang:

7900 m2 BVO

Locatie:

Amsterdam

Beeldmateriaal:

Pieters

Het project nieuwbouw gebouw P is gesitueerd op het terrein van “Sanquin” aan de Plesmanweg te Amsterdam. De nieuwbouw komt op de plek van het huidige gebouw P. Het bestaat uit acht bouwlagen inclusief een kelder. Het bestaande transformatorgebouw L wordt geheel opgenomen in de massa en vormgeving.

De kelder, begane grond, eerste verdieping en tweede verdieping (gedeeltelijk)  worden ingericht als productieruimten. (“cleanroom” omgeving). De overige verdiepingen worden ingericht als kantoorfunctie. Er is gekozen voor een generieke opzet, waarbij de werkplekken voor het overgrote deel niet persoonsgebonden zijn, maar activiteitgebonden. Vanaf  de  lifthal  of  via  de  lichthof  kunnen  de  verschillende  kantoorverdiepingen  bereikt  worden.

Rondom  de  lichthof  bevindt  zich  op  elke  verdieping  een  werkcafé,  met  verschillende  soorten zitplekken, pantry en kluisjes. De zone rondom het werkcafé is de “levendige zone”, waar de meeste interactie  plaatsvindt.  Dieper  in  het  gebouw  bevindt  zich  de  zgn.  “rustige  zone”,  waar  zowel samengewerkt  als  individueel  gewerkt  kan  worden.