All Weather Terminal 4


Betrokken partijen

Constructie adviseur:

Pieters Bouwtechniek

Opdrachtgever:

VCK

Architect:

Pieters Bouwkunde

Bouwkundig adviseur:

Pieters Bouwkunde

Bouwmanagement:

Pieters Bouwkunde en Pieters Bouwtechniek

Bouwfysica:

Nieman

Hoofdaannemer:

M3 Ruimtebouwers

Coördinerend adviseur:

Pieters Bouwtechniek

Projectdata

Start ontwerp - Oplevering:

2011 - 2017

Omvang:

5500 m2 BVO

Locatie:

Amsterdam

Beeldmateriaal:

VCK en Pieters Bouwkunde

VCK is actief in de transportsector. VCK port logistics is specialist in het laden en lossen van schepen in havens.  De Scandia Terminal van Stuwadoorsbedrijf VCK in de haven van Amsterdam is een multimodale haven-terminal gespecialiseerd in de handling van roll-on / roll-off schepen en Lift-on / Lift off schepen.

Om een nieuw soort lading te kunnen ontvangen is geïnvesteerd in een nieuwe overslag faciliteit voor de overdekte overslag van goederen. Deze z.g. “All Weather Terminal” is met de modernste overslag equipment voor het overdekt lossen en beladen van schepen uitgerust. Het is onder meer voorzien van een bovenloop overslagkraan van 50 ton met een overspanning van 46,5 meter. Deze combinatie van faciliteiten is uniek in Europa. De lading kan in deze nieuwe terminal overdekt worden overgeslagen van het ene vervoersmiddel rechtstreeks naar het andere.

Met 100 meter lengte, 50 meter breedte en 30 meter hoogte is AWT-4 de grootste “All Weather Terminal" in de Amsterdamse haven. Ook bestaat de mogelijkheid deze goederen tijdelijk op te slaan in aansluitende opslagloodsen.

Pieters Bouwtechniek verzorgde de constructie. Pieters Bouwkunde maakte het ontwerp en verzorgde de aanvraag om bouwvergunningen, de aanbesteding en voerde de directievoering.

Pieters Bouwkunde maakte een 3D 360® panorama rendering van de terminal.