Oplevering deelprojecten Wickevoort

8 september 2022

AM realiseert aan de rand van Cruquius, net ten zuiden van Haarlem, een nieuw woongebied, omgeven door groen en veel ruimte: Landgoed Wickevoort. De bewoners kunnen gebruik maken van voorzieningen zoals Hoeve Wickevoort, een kinderboerderij, manege, kleinschalige horeca, een buurtwinkeltje en van wandel- en fietsroutes. De bewoners delen samen voorzieningen zoals elektrische deelauto’s en gereedschap. Alle woningen worden Nul-op-de-Meter. 

Onlangs zijn de eerste deelprojecten van het bouwplan Wickevoort opgeleverd, Erven 2 en Poortgebouw 1. Voor beide deelprojecten heeft Pieters in opdracht van Eigen Haard en KBK Bouwgroep de volledige engineering verzorgd.

Erven 2
De huurwoningen op de Erven liggen rondom een centrale binnenplaats, waarbij de voordeur en privétuin gericht zijn op het erf. De tuinen kennen geen duidelijke erfafscheiding, waardoor de bewoners aan een soort hofje wonen. 

Op het plandeel ‘De Erven 2’ is een hof van 48 woningen gebouwd. Dit zijn ruime gezinswoningen met een gebruiksoppervlakte van circa 85 tot 125 m2.

Poortgebouw 1
De Poortgebouwen zijn drie duidelijke herkenningspunten op Landgoed Wickevoort. Ze bieden toegang naar Landgoed Wickevoort. Poortgebouw 1 heeft 35 ruime gezinswoningen met een oppervlakte van circa 118 m2 en een kleine privé tuin. 

Deze twee deelprojecten zijn een coproductie van Pieters Bouwkunde en Pieters Bouwtechniek.

(bron: wickevoort.nl)

Poortgebouw 1 | Beeldmateriaal: 5d Architectuur & Fotografie
Poortgebouw 1 | Beeldmateriaal: 5d Architectuur & Fotografie
Poortgebouw 1 | Beeldmateriaal: 5d Architectuur & Fotografie
De Erven 2 | Beeldmateriaal: 5d Architectuur & Fotografie
De Erven 2 | Beeldmateriaal: 5d Architectuur & Fotografie


Terug naar het nieuwsoverzicht