Voortgang Vollers HoogTij in Westzaan

19 februari 2021

Het logistiek bedrijf Vollers vestigt zich op het havengebonden deel van bedrijventerrein HoogTij in Westzaan. Vollers is gespecialiseerd in het transport en de opslag van zogenoemde soft commodities.

Op HoogTij komt een groot en innovatief bedrijfsgebouw voor de opslag van cacao voor de verwerkende industrie van Cargill langs de Zaan. Wethouder Hans Krieger, Koen Overtoom van het Havenbedrijf Amsterdam, eigenaar Christian Vollers van het familiebedrijf Vollers en topman Harold Poelma van Cargill Cacao sloegen onlangs de eerste paal. Zowel Zaanstad als het Havenbedrijf is blij met de komst van Vollers Cargill. De innovatieve faciliteiten passen volgens Krieger goed bij de ambities van HoogTij en veel bedrijven in de Zaanstreek en in de Metropoolregio Amsterdam dragen bij aan de verwerking van cacao tot eindproducten. De nieuwbouw van de silo’s moet in het najaar van 2021 klaar zijn.

De grote bouwplaats op de Hoogtij terminal vordert in sprongen. Alles verloopt volgens plan en alle drie de gebouwen zijn al zichtbaar.

Pieters Bouwtechniek is construcieadviseur. Pieter Bouwkunde verzorgt de constructieve en bouwkundige uitwerking.Terug naar het nieuwsoverzicht