Pieters bestaat 50 jaar: 1974 - 2024

9 januari 2024

Pieters bestaat dit jaar 50 jaar en daar zijn we trots op! Hoe ziet 50 jaar Pieters eruit?

Korte samenvatting van onze geschiedenis
In 1974 begint Jan Pieters zijn eigen bureau voor bouwtechnische adviezen. Hein Brakel sluit zich later aan en wordt partner bij J.M. Pieters B.V. 

Het bureau breidt uit, opent vestigingen in Utrecht, Delft en Amsterdam. Melchert Leguijt wordt mededirecteur en een projectkantoor voor Stadshart Almere groeit uit tot een volwaardige nieuwe vestiging.

Samenwerkingen met architectenbureau MVRDV resulteren in opmerkelijke projecten als Villa VPRO in Hilversum en de WoZoCo’s in Amsterdam waar constructie en architectuur naadloos samenkomen. De portfolio breidt uit met toonaangevende projecten zoals de  Passenger Terminal  (2000), de Warmtekrachtcentrale Utrecht (2005), Crematorium Heimolen (2008), het Volkshotel (2014), het Timmerhuis (2015) en de Superhub Meerstad, Groningen (2022).  

Vanaf de jaren '10 staat innovatie centraal. Pieters ontwikkelt ultra-slanke USHB balkons met Hi-Con, en introduceert deze technologie op de Nederlandse markt. Innovatieve projecten zoals de Catharinabrug in Leiden tonen aan hoe Pieters geavanceerde technologie integreert in architecturale hoogstandjes. Deze grensverleggende projecten laten zien dat Pieters als constructeur  de architectuur met state-of-the-art technologie naadloos weet aan te vullen.

De vestigingen Zwolle en Eindhoven worden  geopend en binnen de Pieters holding worden Pieters Bouwkunde en Pieters BIM advies opgericht. Pieters Bouwkunde is gespecialiseerd in bouwkundig advies en de uitwerking van (BIM) projecten. Pieters BIM advies  is een vakgroep gespecialiseerd in BIM. Zo groeit Pieters uit tot de organisatie die we nu zijn, met maar liefst 195 medewerkers .

Graag danken we al onze samenwerkingspartners voor het vertrouwen in Pieters. Terug naar het nieuwsoverzicht