Dakplaten HWC Amsterdam South Connection

28 april 2020

Voor de Hulp Warmte Centrale Amsterdam South Connection zijn afgelopen week de dakplaten gelegd voor de eerste twee dakdelen. Op de achtergrond wordt ondertussen een groot buffervat in elkaar gelast, welke ca. 25 m hoog zal worden. In het gebouw zijn reeds 4 grote boilers (in een witte verpakking) geplaatst waar het water opgewarmd zal worden voordat het in het buffervat gepompt wordt.

Dit buffervat zal uiteindelijk op de fundering naast deze staalconstructie gehesen worden. Boven dit buffervat komt vervolgens nog een derde dakdeel, zodat een soort drietrapsraket ontstaat.

Deze hulpwarmtecentrale wordt gebouwd in opdracht van Vattenfall en voedt het  stadsverwarmingsnet van Amsterdam. Ze ligt in de driehoek tussen de rijksweg A4 en ring A10 en de sporen van metro en trein.

Bouwadviesbureau Strackee heeft het constructief ontwerp verzorgd. Pieters Bouwtechniek en Pieters Bouwkunde hebben in opdracht van aannemer Friso respectievelijk de constructieve uitwerking en bouwkundige uitwerking verzorgd. De staalconstructie wordt geleverd door Kampstaal, de technische installaties door Engie en het vat door Bilfinger.Terug naar het nieuwsoverzicht