Begane grond vloer Hulpwarmtecentrale ASC gestort

23 januari 2020

De begane grond vloer van de Hulpwarmtecentrale Amsterdam South Connection (ASC) is gestort, zo is te zien op de webcam van opdrachtgever ENGIE Services.

Vattenfall (voorheen NUON)  is een project begonnen om de Amsterdamse warmtenetten nog verder te optimaliseren en met elkaar te verbinden. In onderaanneming van ENGIE Service werken Friso en Pieters samen aan de realisatie van een nieuwe warmtebuffer en hulpwarmtecentrale aan de A10 in Amsterdam. Dit is een belangrijke stap in het verduurzamen en toekomstbestendig maken van de warmtenetten van Amsterdam.

De constructie bestaat uit een laag en hoog dak met daarachter het Buffervat. Boven het Buffervat is een Instrumentatieruimte  ontworpen, zodat het gebouw trapsgewijs oploopt. Er komen 4 (met mogelijkheid voor een 5e) hulpwarmteketels in het gebouw om bij te kunnen verwarmen. De gevels worden uitgevoerd in glas, wat het gebouw een mooi transparant karakter geeft.

Het ontwerp is van architect Willem Schutter ETH. Pieters Bouwtechniek en Pieters Bouwkunde werkten samen aan het project als constructeur en bouwkundig ingenieur.

Beeld: webcam ENGIE Services


Terug naar het nieuwsoverzicht