Bad Zandvoort in de verkoop

18 november 2021

In de 19e eeuw groeide Zandvoort uit tot een badplaats met allure tot ver over de grenzen. In die tijd was Zandvoort toonaangevend in de badplaatsarchitectuur.

Deze grandeur van Zandvoort is duidelijk terug te zien in het project 'Bad Zandvoort', naar het prijsvraagontwerp van AG Architecten. Onder hun supervisie is het plan uitwerkt met De Biase Architecten en Springtij Architecten. De oorspronkelijke allure zit hem in onder meer de overwegend gemetselde, symmetrisch opgezette gevels met veranda’s, sierlijk houtwerk en elegante boogvormen. In overleg met de gemeente Zandvoort zijn 4 categorieën appartementen in het plan van Bad Zandvoort ontworpen: sociale huurappartementen, goedkope koopappartementen, middel-dure koopappartementen en vrije sector koopappartementen.

Het planconcept van Bad Zandvoort bestaat uit een gecombineerde parkeerlaag met bergingen, techniekruimten en groen op de begane grond, waarover gedeeltelijk een toegangsdek met verblijfskwaliteit (groenvoorzieningen, bankjes) is aangebracht en waarop een viertal statige villa’s met appartementen zijn ontworpen. Alle appartementenvilla’s bevatten een lift, een videofoon-installatie en zijn ook via de parkeer-laag bereikbaar. De hoofdentree van de koopappartementen is op het toegangsdek gesitueerd.

In totaal worden er 50 appartementen, in diverse prijsklassen, gerealiseerd met bijbehorende bergingen en 71 parkeerplaatsen. 

De appartementen voldoen tegelijkertijd aan de modernste eisen van de tijd: qua plattegrond en buitenruimte, bouwmaterialen en onderhoud maar ook als het gaat om de duurzaamheidsambities en -regelgeving. Alle appartementen voldoen aan de BENG-eisen die per 1 januari 2021 zijn ingevoerd, hebben géén gasaansluiting en zijn voor warmte- en koeling aangesloten op een gemeenschappelijke WKO-bron in combinatie met PV-panelen. Daarnaast zal een groot deel van het regenwater direct worden opgevangen in zogenaamde ondergrondse infiltratiekratten en weer de bodem worden ingeleid en zal met de aan te leggen beplanting rekening worden gehouden met het specifieke zeeklimaat en de bijdrage hiervan aan de lokale flora en fauna.

Bad Zandvoort publiceerde onderstaande video waarin een mooie impressie wordt gegeven van het project.

(bron: tekst www.badzandvoort.nl | video AG Architecten)

Screenshot video AG Architecten
Screenshot video AG Architecten
Screenshot video AG Architecten
Screenshot video AG Architecten


Terug naar het nieuwsoverzicht