Voor het technisch uitwerken van uw ontwerp

Danone Nutricia ELN

Betrokken partijen

Opdrachtgever:

Danone Early Life Nutrition

Architect:

Architektenburo Klamer

Constructie adviseur:

Pieters Bouwtechniek

Hoofdaannemer:

Friso Bouwgroep + Hurks bouw

Projectdata

Start ontwerp - Oplevering:

2015 - 2018

Omvang:

49000 m2 BVO

Locatie:

Haps

Beeldmateriaal:

o.m. MLR Photography

Omschrijving

Danone Nutricia Early Life Nutrition, het Franse moederbedrijf van Nutricia, krijgt op het bedrijventerrein Laarakker in Haps (gemeente Cuijk) een nieuw onderkomen voor de productie van babyvoeding.

Op 9 juni 2016 gaf Danone Nutricia het startsein voor de nieuwbouw van ruim 45.000 m2 BVO. Het project, een investering van 240 miljoen euro is Danone’s grootste investering in zijn Europese productiecapaciteit.

De nieuwe fabriek gaat voor meer dan tachtig landen standaard babyvoeding en gespecialiseerde voeding voor baby’s en jonge kinderen produceren. Naar verwachting wordt het gehele project medio 2018 opgeleverd, waarna de huidige locatie in het centrum van Cuijk de deuren zal sluiten. 

Pieters Bouwtechniek is hoofdconstructeur en verzorgt namens Danone het BIM management voor dit project. Het gaat hierbij niet alleen om het gebouw zelf en de gebouwgebonden installaties, maar ook over de integratie van de procesinstallaties. En juist deze installaties vormen het hart van de nieuwe fabriek.

Pieters Bouwkunde is verantwoordelijk voor de uitwerking van de bouwkundige doorvoeringen voor verschillende hygiënezones, en voor de clash controles uitgevoerd in BIM. 

Print