Voor het technisch uitwerken van uw ontwerp

Lloydpier

Betrokken partijen

Client:

Van der Looy Projektmanagement

Architect:

DP6 architectuurstudio; Claus en Kaan Architecten; Geurts en Schulze Architecten; De Architecten Cie; De Zwarte Hond

Bouwkundig adviseur:

Pieters Bouwkunde

Installation Advisor:

Nelissen Ingenieursbureau

Construction Advisor

Pieters Bouwtechniek

Theo Wulfraat en Partners

Ingenieursbureau Concretio

Technisch Adviesbureau Broersma

Build Manamgenent:

Van der Looy Projektmanagement

Main Contractor:

BAM

Projectdata

Start ontwerp - Oplevering:

2005 - 2012

Omvang:

25000 m2 BVO

Location:

Rotterdam

Description

De Lloydpier is een woningbouwproject dat wordt gerealiseerd in de voormalige havenpier aan de Rotterdamse Nieuwe Maas. Deze volledige nieuwe woonwijk bestaat uit 16 appartementencomplexen met in totaal 700 woningen, verdeeld over 4 Blokken (A, B ,C & D). Onder de gehele pier komt een grote parkeergarage (1000 parkeerplaatsen). Daarbij worden er tevens bedrijfsruimtes gerealiseerd.

De pier is door enkele dwarsstraten verdeeld, waarbinnen groene binnenhoven worden gerealiseerd. Op dit moment is de parkeergarage in aanbouw en worden de appartementen-complexen: Bodega (31 appartementen), Duavista (38 appartementen), B3 (29 ouderen woningen) & Bonaventura (23 appartementen / 2 Penthouses), van Blok B voorbereid voor uitvoering.

De bouwkundige uitwerking van het 'Lloydpier' woningbouwproject in Rotterdam bevat hoogbouw in velerlei vormen van architectuur van diverse architecten. De architectuur refereert aan die van veem- en entrepot gebouwen. Baksteen is dan ook het dominant te gebruiken materiaal.

Binnen de Lloydpier is gezorgd voor een optimalisatie in kosten en bouwmethodiek. De verschillende appartementencomplexen zijn namelijk op elkaar afgestemd door een standaardisatie in detaillering en materialisatie aan de binnenzijde van de complexen. Ieder complex heeft zijn eigen karakter, doordat ieder gebouw is ontworpen door een andere architect. Daarbij hebben de architecten veel vrijheid gekregen in het ontwerp van de buitenzijde van de complexen. Door de toepassing van diverse materialen is een hoge mate van variatie in de architectuur gecreëerd in de wijk.

Print